Om Labex

HISTORIE

Vår historie og kompetanse bygger på mange års erfaring, og har formet oss til de vi er. Vår søken etter alltid å bli bedre er en del av vår felles bakgrunn, og en like åpenbar del av fremtiden vår. Vi er stolte over det som har vært, men vi gleder oss i enda større grad og  utfordrer oss selv kontinuerlig til stadig å bli bedre.

Oppstarten i 1973

LABEX ble grunnlagt i Helsingborg i 1973 av Leif Pihlqvist, som etter en vellykket karriere som legemiddelkonsulent startet sitt eget diagnostikkselskap Svenska Labex AB. I de første årene utviklet og produserte Svenska Labex kvalitetskontroller for bruk til kliniske analyseinstrumenter. Svenska Labex startet også distribusjonssamarbeid med andre diagnostiske selskaper med fokus på hematologi, serologi og koagulasjon. Produktene ble solgt til sykehus i Skandinavia, og LABEX utviklet også sin egen produksjon innenfor hematologi.

 

1988 Lanseringen av gelteknikken

I 1988 skjedde et fantastisk gjennombrudd da en av Svenska Labex-leverandører DiaMed AG i Sveits, lanserte en ny type analyseteknologi, gelteknikken for immunhematologiske tester. Teknikken revolusjonerte raskt hvordan blodtypeanalyser ble utført  over hele verden. I Skandinavia, inkludert Island, bidro LABEX til å etablere denne teknologien som den foretrukne rutinemetode, og i dag brukes gelteknikken i de fleste blodbanker.

 

1990 Etablering i Norge

For spesielt å introdusere og etablere gelkortteknikken til blodbanker i Norge ble selskapet Norsk Labex AS dannet. I dag utgjør den norske virksomheten en integrert del av LABEX of Scandinavia, og har en entusiastisk og meget erfaren gruppe medarbeidere som alltid setter kunden i fokus. Norsk Labex AS holder til i moderne lokaler på Høvik rett utenfor Oslo.

 

1996 Etablering i Danmark

For spesielt å introdusere og etablere gelkortteknikken til blodbanker i Danmark ble selskapet Labex APS dannet. I dag utgjør den danske virksomheten en integrert del av LABEX of Scandinavia, og har en entusiastisk og meget erfaren gruppe medarbeidere som alltid setter kunden i fokus. Labex APS holder til i Valby, i utkanten av København.

 

2007 DiaMed ervervet av Bio-Rad

I 2007 ble DiaMed en del av Bio-Rad Laboratories Inc. LABEX er i dag en anerkjent channel partner for Bio-Rad med fokus på immunhematologi og infeksjonssykdommer.

 

2018 LABEX Healthcare og LABEX Life Science

LABEX har den senere tid ekspandert kraftig, og vi satser nå på to forretningsområder: Healthcare inkluderer diagnostikk og medisinsk utstyr, særlig med fokus på transfusjonsmedisin, klinisk immunologi og klinisk mikrobiologi.

Life Science retter seg mot et bredere kundesegment innen legemiddelindustri, bioteknologi og universiteter.

Vår historie og kompetanse bygger på mange års erfaring, og har formet oss til de vi er.

    Nyhetsbrev

    Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta siste nytt!